Min docentföreläsning Uppsala universitet

Gud dödar inte, docentföreläsning Uppsala 160203

”Gud dödar inte, om religionens vansinne i mitt hjärta och hjärna.”

Jag höll min docentföreläsning 3 februari 2016 på Teologiska fakulteten. Jag vill tacka Mia Lövheim, professor i religionssociologi och Carl Reinhold Bråkenhielm, min mentor som var ett stort stöd i ”docentskolan” och vid meriteringen, samt kollegorna vid det Högre seminariet som deltog när jag höll min docentföreläsning. Det blev en intressant diskussion om vad vi religionssociologer lätt kan missa i samband med datainsamlingar och speciellt kvantitativa studier i länder i Mellanöstern som går igenom krig coh konflikter.

Hade vi kunnat förutse Islamiska Staten och det som just nu händer i Syrien och Irak?

Föreläsningen finns bifogad här ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s