Palestinska simborgarmärken och fenicisk DNA

Jag skriver mitt första blogginlägg från Bikfaya, i hjärtat av Libanons berg.

Jag funderar en smula: var verkligen filistéerna ett sjöfolk? Vart reste dom? Var dom simkunniga? Hur många av deras ättlingar, dvs. palestinierna har tagit simborgarmärke? Vilken typ av slang använde dom när de småbråkade med sina grannar? Hur låter annars feniciska? Låter det överhuvudtaget i något av dagens språk, eller är det bara ett ”dött språk”? Är det en död kultur? Lever fenicierna vidare genom DNA eller bara genom sina ruiner i städer som Byblos och i maroniternas hjärnor? 
#Libanon #johangarde #fredimellanöstern #sjöfolkmellanöstern

En reaktion på ”Palestinska simborgarmärken och fenicisk DNA

  1. Jag skriver mitt första blogginlägg från Bikfaya, i hjärtat av Libanons berg.

    Palestinska simborgarmärken och fenicisk DNA
    Jag funderar en smula: var verkligen filistéerna ett sjöfolk? Vart reste dom? Var dom simkunniga? Hur många av deras ättlingar, dvs. palestinierna har tagit simborgarmärke? Vilken typ av slang använde dom när de småbråkade med sina grannar? Hur låter annars feniciska? Låter det överhuvudtaget i något av dagens språk, eller är det bara ett ”dött språk”? Är det en död kultur? Lever fenicierna vidare genom DNA eller bara genom sina ruiner i städer som Byblos och i maroniternas hjärnor?

    #Libanon #johangarde #fredimellanöstern #sjöfolkmellanöstern

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s